Torstaina lähdimme viimeiselle kesälomareissulle Yokon, Saijan ja Noelin kanssa. Suuntana tällä kertaa Liettua ja siellä Druskininkain kolmipäiväinen kansainvälinen näyttely. Volvo oli suksiboksiaan myöten aika piukassa, kun mukaan oli pakattu kahden naisen ja kolmen koiran viiden päivän tavarat + kaikenlaiset näyttelyrattaat ja -jakkarat.

Asuimme Vilnassa, sillä tarkoitus oli myös viettää aikaa Sandran perheen (kennel Ūkanoja) kanssa ja tavata oma kasvatti/osaomistuskoira Bolt vanhempineen.

Hotelliksi olimme valinneet modernin ja uuden LiveVilnius.LT-huoneistohotellin. Näyttelypaikka oli nurmikkopohjainen urheilukenttä ja menoa hillitsi joka päivä vallitseva tolkuton helle. Perjantaina parsonit arvosteli espanjalainen Juan Naveda ja häneltä meidän kolmikolle seuraavat tulokset: Yoko ERI1 SERT, Noel ERI1 SERT vara-CACIB ja Viivi ERI2.

Perjantai-iltana vierailimme isäntiemme kanssa paikallisessa Food market-tapahtumassa vanhan kaupungin liepeillä. Sinne olivat kaikki Vilnan parhaimmat ravintolat valmistaneet trendikkäitä katuruokia, ihana paikallinen bändi soitti irkkumusaa ja oluttakin oli tarjolla monenlaista. Parasta oli kuitenkin nähdä pitkästä aikaa Bolt. Se oli kerrassaan upeassa lihaksikkaassa kunnossa. Tässä meidän liettualainen ‘perheemme’, jota parempaa emme olisi osanneet Boltille toivoa.

Lauantain slovakialainen tuomari Jaroslav Matyas antoi sekin nuorille luokkavoitot ja Yokolle vielä PN1-sijoituksen, CACIBin ja VSP-paikan. Noel oli jälleen PU2 ja sai Yokon tapaan sertin. Lisäksi tuli Noelille vara-CACIB ja Viiville jälleen valioluokassa toinen sija.

Sunnuntaina slovakian Gabriela Ridarcikova ihastui Yokoon korviaan myöten ja sijoitti sen rotunsa parhaaksi. Gabriela piti myös velipojasta, sillä Noel oli upeasti VSP. Molemmille siis myös CACIBit. Viiville ERI1 ja vara-CACIB.

Näiden sertien seurauksena Noelista tuli sekä Liettuan että Valko-Venäjän valio ja Yokosta Valko-Venäjän, Latvian ja Liettuan muotovalio. Ei huonosti alle 2-vuotiailta sisaruksilta.

Kyllähän tilanne vaati hieman kuohuviiniä, vaikka matkaa pitikin pikaisesti jatkaa kohti Riikaa ja seuraavaa majapaikkaa – motelli Autosole.

Riikan hotellin vieressä oli kiva puisto, jossa oma pieni ja pippurinen asennetypy jaksoi vielä hieman poseerata:

Tässä neidissä on niin paljon asennetta ja voimaa, että ihan pelottaa. Aivan mahtava tapaus, pitää nöyrän kiitollisena todeta. Maailmanvalloitus hänen kanssaan jatkukoon 🙂