Aloitimme keväällä etsimään sulhasta Viivin toiselle pentueelle ja aika pian ‘ainoaksi oikeaksi’ vaihtoehdoksi karsiutui tanskalainen Charlie, viralliselta nimeltään Sweetjumper’s Check Me Out. Charlie on syntynyt 20.5.2015 eli on suhteellisen nuori kaveri. Rungoltaan se on pieni vahva ja kompakti, täydellä purennalla ja kauniilla liikunnalla varustettu. Charlie asuu kasvattajansa Annetten kotona ja on luonteeltaan mitä kultaisin uros; rauhallinen ja järkevä ja pitää paljon muista koirista.

Charliella on pienet, hyvin asettuneet korvat. Sen säkä on ~33cm, silmät juuri tarkastettu terveiksi ja polvet myös. Pienen kokonsa vuoksi Charlieta ei ole juurikaan näyttelyissä pyöritetty, mutta sen rakenteeltaan hyvin samanlainen sisko Pippi (Sweetjumper’s Clever Girl) on kiertänyt maailmaa Charlienkin puolesta ja napsinut itselleen jo 7 maan juniorimuotovalion arvon. Terveydestä vielä sen verran, että Charlie on linssiluksaation (PLL) osalta terve kuten Viivikin. Molemmat vanhemmat ovat myös ataksiatestattuja; LOA-ataksian (myöhään puhkeava ataksia) osalta molemmat terveitä, mutta SCA:n (spinoserebellaarinen eli nuoren iän ataksia) osalta Charlie on isänsä Joeyn puolelta kantaja. Molemmat näistä ataksiamuodoista periytyvät resessiivisesti, joten jalostukseen käytettävistä koirista toisen tulee olla terve – ja näinhän on Viivin tilanne. Tällöin tulevat pennutkaan eivät voi sairastua ataksiaan.

Charlien sukutaulussa kiinnostaa toki isän puolen amerikkalaiset Posey Canyon- ja Edisons-koirat, joita jo ensimmäisessä pentueessamme arvostimme. Tämän lisäksi pidämme kovin Tootsiesta (Sweetjumper’s Million Dollar Baby) Charlien emänä. Tämä siksi, että aikanaan toimme Suomeen Tootsien pojan Dieselin, joka on luonteeltaan järkähtämätön peruskallio (luonnetestin pisteet 250). Valitettavasti Diesel jäi meiltä käyttämättä jalostuksellisesti, joten nyt olisi mahdollisuus saada iso ripaus tuota järkähtämättömyyttä myös tähän pentueeseen.

Tässä muutamia kuvia Charliesta mustavalkoisen isänsä Joeyn (Sweetjumper’s I’m A Legend) kanssa sekä muutama pentukuva.

Kovin paljon on Charliessa Viivin edellisen sulhasen Codyn näköä, mutta Charlie on Codyakin kompaktimpi. Erinomaisen sopiva rakenne mielestämme aavistuksen jalkavalle Viiville.

Viivin juoksuja odotetaan alkavaksi joulukuun puolen välin aikoihin, eli treffeille toivottavasti pääsemme vuodenvaihteessa. Mikäli kaikki menee hyvin, on meillä pieniä parsoneita luovutusiässä huhtikuun lopussa. Soita rohkeasti ja kysy yhdistelmästä lisää!