Kesäkuun alun riennoista on jäänyt mainitsematta Mortin trippi Viroon. Tuliaisina 2 x rotunsa paras-titteli, Viron juniorimuotovalio-nimike ja Viron voittaja -18- ja Viron juniorivoittaja -18-tittelit. Ei huono 🙂 Tässä Mortti ruusukkeidensa kanssa:

Mortissa on kyllä ‘sitä jotain’ aika lailla: se on hiljainen tuhisija, joka rakastaa suukottelua ja syliin kiipeämistä. Se ei hötkyile, eikä stressaa.

Toukokuussa muuttui myös meidän lauman kotiosoite. Tämän kesän (ja ehkä ensi kesänkin) projekti on saada uuden kodin pihat mätsäämään tarpeitamme. Hyvin ovat koirut ainakin kotiutuneet, kuten kuvasta näkyy:

Vaikka ei mihinkään maalle muutettukaan, on riistan määrä ympäristössä aika huikea. Lisämausteena naapuritontilla asustavat oravanpojat, joiden rohkeuskokeisiin kuuluu kaikenlaiset ‘läheltä piti’-tilanteet meidän tontin reunalla.

Elmo vaihtoi omistajaa ja on nyt kokonaan Hannen ja Tommin omistuksessa. Sen selkäkuvissa näkynyt madaltunut okahaarake oli meille riittävä syy jättää Elmo oman käyttömme ulkopuolelle, vaikkei löydös sinänsä mikään jalostuksesta poissulkeva tekijä olekaan.

Cosmo oli ensimmäistä kertaa agilityn SM-kisoissa niin yksilö- kuin joukkuekisaajanakin isäntänsä Mazan kanssa. Parivaljakko suoriutui upeasti lauantai karsintaradasta sunnuntain finaaliin, jossa valitettavasti Cosmo vaihtoi A-esteen putkeen. Kaikesta huolimatta kyyneleet silmissä heidän menoa seurasimme – onhan kyseessä ns. kodinvaihtajakoira, joka vasta vuoden iässä pääsi tutustumaan agilityn ihanaan maailmaan elämänsä ihmisten kanssa.

Viivin pentuja olemme muutamia nähneet, tsekanneet hampaita ja korvia. Tässä pöydällä pyörähtänyt Watson:

Hurrrjan komea on jo nyt!

Wilmalla oli pienoisia vaikeuksia pysyä paikallaan pöydällä, mutta kivalta näyttää senkin rakenne.

Juhannuksen jälkeen käymme taas treffaamassa Tiitun aarteita ja maanantaina trion kanssa pentutarkastuksessa ja sirutuksessa. Heinäkuun ensimmäisellä viikolla nekin lähtevät jo uusien ihmistensä kanssa ihaniin koteihin. Tässä muutama Elinalta lainattu kuva kolmikosta:

Kovin on kauniita nassuja.