Olipa kiva lähteä pitkästä aikaa reissuun! Saijan, Noelin, Viivin ja Lilon kanssa suunnaksi otettiin nimittäin perjantaina Latvian Ventspils – tuo kuvankaunis kukkaiskaupunki Itämeren rannikolla ja Venta-joen varrella. Koiranäyttelyhän siellä tietysti oli kiikarissa, kaksipäiväinen kansallinen näyttely kauniissa puistopuitteissa. Viivi lähti reissuun seuraneidiksi, Lilo treenaamaan baby-luokkaan ja Noel hakemaan sertiä ja muutamaakin valionarvoa.

Mennessä yövyimme Jurmalassa ja lauantaina saavuimme enemmän tai vähemmän huonosti nukutun yön jälkeen Ventspilsiin – ja kävelimme suoraan kehään. Unkarilainen Boris Spoljaric ihastui Liloon ja antoi sille kunniapalkinnon ja Rotunsa Paras Pentu-sijoituksen. Noel sai urosten valioluokassa toisen sijan, joten ei sertiä ensimmäisenä päivänä. Viivin voimakkaasta valeraskaudesta huolimatta vein sen kehään ja se sai VSP-sijoituksen.

Ventspilsin majoitus oli viehättävä guest house ihan Venta-joen tuntumassa. Sunnuntaina häräsimme aikaisin ja koska näyttelytoimikunta oli toteuttanut toiveemme, olivat parsonit kehässä jo toisena rotuna. Nyt meitä edusti vain Noel, joka edelleen sijoittui valioluokassa toiseksi, mutta sai tsekkiläiseltä Bozena Ovesna-tuomarilta toivotun SERTin ja sen mukana Latvian muotovalio- ja Baltian Muotovalio-tittelin! Wuup wuup!

Kehän jälkeen loirotimmekin kovaa vauhtia kohti Tallinnaa, ja satamaan saavuimme 20 min ennen lautan lähtöä.

Hieno reissu, joskin autossa istumista tuli taas aika lailla. Onnea Noelille ja Saijalle uusista titteleistä!