Kahdesti olemme syksyn aikana startanneet tuonne ‘Etelä-Helsinkiin’ eli Baltiaan mukanamme Viivi ja Lilo.

Lokakuussa kohteena oli Liettuan Kaunas ja Viron Rakvere. Molemmissa kansallisissa näyttelyissä Lilo pärjäsi upeasti. Kaunasissa se oli paras narttu ja VSP. Tuomarina liettualainen Dainora Sudeikiené. Rakveressa Lilo oli Rotunsa Paras ja tuomarina romanialainen Anca Giura. Kaunasissa majoituimme taas upeassa Daugirdas Old City Hotel-hotellissa, jolle edelleen täydet pisteet. Tallinnassa testasimme meille uutta Kreutzwald-hotellia, joka osoittautuikin erinomaiseksi valinnaksi hiljaisen huoneen ja hyvän ravintolan siivittämänä.

Toinen reissu piti meitä jännityksessä, sillä Latvian näyttelyitä peruttiin maan täydellisen lockdownin takia pitkin syksyä. Liepajan kaksipäiväinen kansallinen näyttely lopulta onnistui ja siellä Lilo olikin molempina päivinä Rotunsa Paras. Tämä reissu ei osunut mitenkään ihanteelliseen ajankohtaan Lilon turkin kasvuvaihetta ajatellen. Tuomareina olivat ruotsalainen Bo Skalin ja romanialainen Marian Draganescu. Kuvassa lentosuukkoja selvästi hämmentyneelle Lilolle lähettää Bo Skalin. Bo antoi erikoismaininnan Lilon ihanalle sähäkälle luonteelle ja onnistuneelle esittämiselle.

Harvoin, jos koskaan jäämme poseeraamaan ‘palkintopalleille’, mutta nyt tuli tehtyä poikkeus. Nämä kuvat vain ja ainoastaan siksi, että ne osoittavat Lilolla jo välillä pysyvän kaikki neljä jalkaa maassa yhtäaikaisesti. Kehitystä siis tapahtuu!

Reissuilla saadut sertit takasivat Lilolle muutaman uuden kirjainlyhenteen nimen eteen: EE MVA LV MVA LT MVA ja BALT MVA. Uusien titteleiden vahvistaminen vie taas aikansa, mutta tulossa ovat ja nyt tietysti jo suunnitteilla kevään reissut.