Tai kaksi – niin siinä taas kävi. Kolme Lilon neljästä pienokaisesta lähti viikonloppuna loppuelämän koteihinsa 7,5 viikon ikäisinä.

Ensimmäisenä lensi pesästä Peter Pan, joka sai kutsumanimekseen Uno. Uno huristeli ensin autolla Helsinkiin, lensi sieltä Marko-isännän kainalossa Kajaaniin ja autoili loppumatkan kotiinsa Vuokattiin täyttämään keväällä edesmenneen kasvattimme Figon isoja saappaita.

Unon tulemme muistamaan pentuna, joka rakasti ihmisiä yli kaiken. Siitä saatoimme usein sanoa, että häntä koiraa heiluttaa. Niin loputon oli aina riemu, kun se sai ihmisen näköpiiriinsä.

Unon jälkeen lähti sijoitustyttömme Emily Joy, joka sai kutsumanimekseen Muru. Murun kotimatka ei kauaa kestänyt, sillä se muutti lähelle entisiä kotikulmiamme Raision Kaanaaseen Laurilan koiraperheen silmätikuksi Torre-koiran pikkusiskoksi.

Muru jää pennuista mieleen erityisesti sen rauhallisen ja tarkkaavaisen olemuksen ansiosta. Se ei koskaan pussannut ‘hampailla’, vaan suukotti hellästi ja harkiten.

Lauantaina oli sitten Emma Leen vuoro. Emma Leestä tulee isona homekoira ja se muutti Kustaviin Ellin ja Pasin koiralaumaa täydentämään. Se sai kutsumanimekseen Mimmi.

Mimmi oli pennuista pienin ja ketterin. Se rakasti kiipeilyä niin ihmisen kuin kaiken muunkin päällä.

Vielä jäi yksi sankari tänne kasvamaan viikoksi. Viikon päästä maanantaina se jatkaa matkaansa Hennan kainalossa Kuopioon.

Koko pentue on ollut kerrassaan viehättävä. Luonteet ovat vahvoja ja rohkeita. Rakenteet miellyttävät myös omaa silmää suuresti. Kaikki kuvat eivät tee niiden kauneudelle ja komeudelle oikeutta.

Lilo on kovaa vauhtia jo palautumassa mammalomastaan – ja ilmotinpa se taas muistin virkistämiseksi muutamaan näyttelyynkin.