Taas on yksi aktiivinen koiravuosi ‘paketissa’ – ja maaliin on päästy hyvillä mielin.

Vuosi alkoi Tanskan reissulla, kun kävimme Charlien luona Viivin kanssa. Viivin tiineyden aikana tutustuimme ihaniin uusiin ihmisiin, jotka kovin kanssamme odottivat Viivin viisikon maailmaan saapumista. Ne putkahtivatkin maailmaan 4.3. ja kaikkien elämä alkoi ongelmitta.

Myös Viivin tyttären Tiitun kanssa kävimme treffeillä – Tiitun sulhoksi valitsimme Tanskan tuonnin Dieselin. Pari tapasi toisensa maaliskuussa Lempäälässä. Sanomattakin on selvää, että kevät kului meillä Viivin vauvojen kehitystä ja kasvua seuraten – ja samalla jännittäen, mitä Tiitun ‘rilluttelusta’ seuraisi. Viivin pentujen uudet ihmiset kävivät meillä tiuhaan pieniä leikittämässä ja ihana Pirjo-kennelmummo (KEMU) hoiti talon sisäistä pentulaatikkologistiikkaa välillä, kun olimme molemmat töissämme kiinni.

Huhtikuussa saimme todellakin aihetta juhlaan, kun kasvattajanimemme oli Vuoden Kasvattaja -17-kilpailussa yltänyt sijalle 2! Tämä oli kerrassaan käsittämätön saavutus – olihan näitä pisteitä keräämässä vain kourallinen koiria. Huhtikuun aikana pakkailimme myös Pilkkipojanpolun tavarat muuttolaatikoihin ja kun pienokaiset oli haettu loppuelämän koteihinsa, siirtyi meidänkin ‘leiri’ Euromuutot-kavereiden hyväntuulisissa käsissä muutaman kilometrin päähän Peuratielle. Haikeat hyvästit jätimme siis Muumitalolle, joka oli palvellut enemmän tai vähemmän koiramaista elämäämme erinomaisesti sen reilun 10 vuotta.

Toukokuun puolivälissä saatoimme Alajärvellä maailmaan Tiitun ja Dieselin kolmikon.  Työläs oli katraan perätilamaailmaantulo, mutta äärettömän kaunis trikkijengi sieltä saatiin yhteisvoimin Tiitun ja Elinan hoivattavaksi.

Boltin poika Mortti kävi Riikan kanssa kesäkuussa Virossa tuoden mukanaan 2 x rotunsa paras-titteliä, Viron juniorimuotovalio-nimikkeen ja Viron voittaja -18- ja Viron juniorivoittaja -18-tittelit. Agilitypuolella seurasimme jännityksellä Cosmoa, joka oli ensimmäistä kertaa agilityn SM-kisoissa niin yksilö- kuin joukkuekisaajanakin isäntänsä Mazan kanssa. Heinäkuussa Cosmo reissasi myös Itävaltaan edustamaan Suomea medikoirakoissa European Open-kilpailuihin ja tekikin lauantaina hienon nollan hyppyradalta.

Heinäkuussa oli edessä Tiitun pentujen luovutus – ja ison kiitoksen suuntaaminen Elinalle ja Terolle, jotka tämän ison projektin suvereenisti hallitsivat alusta loppuun saakka. Kun meidän pihanurmikkomme oli kesällä riittävän vahvasti juurtunut, saimme myös näitä pentuja vieraaksemme takapihalle. Tässä ähellyksen tiimoissa Bono ja Vilkku:

Ja muutama kuva uudelta patiolta ja takapihalta – ihan vaan fiilistelyn vuoksi 🙂

Elokuussa lähdimme käymään Norjassa, tarkemmin kuvankauniissa Fauskessa ja saimme sieltä Viiville Norjan muotovalio ja Pohjoismaiden muotovalio-tittelit. Teimme myös perhetripin Gotlantiin, josta Yokolle se viimeinen CACIB ja upea kansainvälisen muotovalion (C.I.B.) arvo.

Syksyllä huristelu jatkui myös aksakentillä, sillä Cosmo kisasi piirinmestaruudesta niin yksilöissä kuin ATT:n medijoukkueen jäsenenäkin – ja taituroi esimerkillisesti hopealle molemmissa ‘sarjoissa’. On se vaan taitava kaksikko Mazan kanssa! Iloksemme myös Mira ja Totti ovat jatkaneet hienoja suorituksia agilityssä – tuon herran ‘ohjattavuus’ näyttää vaan paranevan iän karttuessa. Totti kävi myös Raision näyttelyssä napsaamassa Rotunsa Paras Veteraani-sijoituksen.

Viivin tytär eli Yokon sisko Lysti kävi sekin kesällä muutaman kerran missikisoissa saaden erinomaisia arvosteluja ja mm. kaksi avoimen luokan ykkössijaa. Tässä tämä klassinen kaunotar:

Viivin poika Noel (SC’s Coral Sky) taituroi itsensä syksyn aikana niin Suomen kuin Vironkin muotovalioksi. Kas tässä komea nuori mies syksyisissä tunnelmissa Rakveressä:

Syyskuussa pennuistamme Onni, Nalli ja Watson debytoivat parsoneiden erikoisnäyttelyssä Lohjalla. Kaikki pärjäsivät kovassa seurassa kerrassaan mainiosti, Watson jopa pikkupoikien voittoon asti. Mortti esiintyi Ella-handlerinsa taitavissa hyppysissä 4. parhaaksi urokseksi ja sai vara-sertin. Käsittämättömän hieno sijoitus!

Näyttelyvuoden taputtelimme Viivin kanssa pakettiin marraskuisella Valko-Venäjän reissulla, josta sillekin tuliaisena se viimeinen CACIB ja yllätykseksemme myös Valko-Venäjän Grand muotovalion arvo. Viivinkin kansainvälisen muotovalion arvo vahvistetaan siis kevään aikana.

Loppuvuodesta kypsyi päätös siirtää Hertta ja Mortti kokonaan meidän nimistämme pois – Hertta Kirsille (Precious Pearl) ja Mortti Miljalle (Hurja-Hildan). Tähän päätökseen vaikutti isosti se tosiasia, että uusikaan kotimme ei ole muodoltaan mikään ‘kenneli’, eli lauman ulkopuolisen nartun pennuttaminen täällä olisi aika vaivalloista kaikille osapuolille. Ja kun kerran tämä pari oli itsellä ajatuksissa tulevaisuudessa yhdistää, yksinkertaistimme samalla myös tuota Mortin omistajuuskuviota. Kiitos molemmille tahoille hyvästä yhteistyöstä – ja onnekkaita hännänheilautuksia tulevaisuuteen!

Kasvateistamme Ville (SC’s Cookie Dough) tuli toukokuussa Bistro’s Mighty-kennelissä isäksi kolmelle hienolle prinsessalle ja kolmelle komealle prinssille. Myös Bolt (SC’s Twist Of Mint) tuli päättyvän vuoden aikana kahdestikin isäksi Liettuassa – nyt viimeisin pentue Pajūrio pėdutė-kennelissä loppuvuodesta.

Seuraamme parhaamme mukaan kasvattiemme edesottamuksia ‘maailmalla’ – ja ihan kotisohvillakin. Meitä ilahduttaa AINA uutiset ja kuvat niiden touhuista. Toivottavasti te rakkaat kasvattien omistajat jatkatte arkemme rikastuttamista – pienetkin kuulumiset ovat kullan arvoisia. Yhteydenpito ja uutiset vahvistavat ajatustamme siitä, että olemme aikanaan onnistuneet valitsemaan pennullemme oikean kodin. Seuraamme myös kokeita ja kisoja, joissa kasvattimme ovat mukana ja hyvin mielellämme olemme myös yleisössä mukana h-hetkellä. Eli, keep us posted, folks!

Iso kiitos päättyvästä vuodesta jokaiselle.