Vuosi 2020 alkoi sangen mollivoittoisesti, sillä kasvattimme, 10-vuotiaat veljekset Topi (SC’s High Five) ja Leo (SC’s B-Unique) pääsivät vihreämmille metsästysmaille tammi-helmikuussa. Molemmilta kullanmuruilta löydettiin maksasta kookas kasvain.

Koko kevät kärvisteltiin koronarajoitusten kanssa pidättyen lähes kaikenlaisista koira-aktiviteeteista.

ATT ry:n piirimestaruuskisoissa heinäkuussa medijoukkueessa Mazan kanssa kisasivat Cosmo ja Lysti.
Lysti on vuoden 2020 aikana aloittanut agilityn kakkosluokassa kisaamisen Tainan kanssa ja Cosmo ja Maza kisaavat taitavasti kolmosissa.
Totti ‘Hopeanuoli’ (SC’s S-Type) nousi alkuvuodesta Miran kanssa kakkosluokkalaiseksi ja nauttii silminnähden kovasta vauhdista agilitykentillä.

Touko-kesäkuussa yritimme vielä toistamiseen Yokon astutusta. Tälläkään kertaa ei tulosta syntynyt ja päätimme jättää Yokon jalostussuunnitelmat lopullisesti sikseen. Elina ja Yokon sisko Tiitu olivat mitä ilmeisimmin lukeneet ajatuksemme asian suhteen ja tarjoutuivat toiseen yhteistyöpentueeseen nyt alkavan vuoden 2021 puolella. Niin huikeeta! Arvaatte varmaankin, kuinka kovin Tiitun juoksuja nyt odottelemme?

Tässä Yoko fiilistelee pappan sylissä aamupalapöydässä ja sitten kaunis siskonsa Tiitu:

Viivin kanssa kävimme kerran kesäkuun puolella vesiriistakokeessa Säyhteellä. Saimme sieltä odotetun kakkostuloksen, josta olemme hyvin ylpeitä. Tarkoitus oli mennä toiseenkin kokeeseen, mutta taas jotain tuli väliin… taisi olla näyttelymatka Lilon kanssa. Tässä vesiriistatulossuukko Viiviltä:

Lilon kanssa matkustimme siis aina vaan kun koronarajoitukset sen sallivat – tavoitteena oli kerätä Baltian Juniorimuotovaliotitteli vuoden 2020 aikana. Tammikuussa kävimme Liettuassa ja heinäkuun puolivälissä Lilo viimeistelikin Ukmergessä tuon Balt JCH-tittelinsä.  Heinäkuussa piipahdettiin myös Virossa Pärnussa matkaseurana Noel henkilökuntineen.

Elo-syyskuussa Lilo debytoi kotimaisissa aikuiskehissä Riihimäen KV-näyttelyssä ollen siellä Vastakkaisen Sukupuolen Paras ja Ventspilsissä Latviassa se oli syyskuussa Rotunsa Paras. Riihimäeltä se sai myös ihkaekan kotimaisen aikuisten sertin ja kansainvälisen sertin eli CACIBin.

Nyt ollaan loppuvuodesta käyty Lilon kanssa luolilla treenaamassa ja hyvin se näyttää luolassa liikkuvan ja kettua painostavan.
Jos tältä saralta vaikka olisi jatkoa tiedossa keväällä?

Lilo on toki myös jo kosinut tulevaisuuden sulhastaan ja neidin ensimmäinen pentue on siis myös jo suunnitelmissa – ainakin ajatuksen tasolla.
Toivottavsti korona ja sen mukanaan tuomat rajoitukset eivät enää ensi vuonna torpedoi tätä suunnitelmaa. Toisaalta ei ehkä olisi väliä, mikäli sen toteutus siirtyisi vielä yksillä juoksuilla. Lilohan on vielä hyvin nuori.

Meidän lauman seniorit, siskokset Lego (13,5v) ja Solo (11,5v) alkavat olla jo nimensä mukaisesti sennuja. Sololta on poistettu pieniä harmittomia sennukoiran patteja ja Legolta muutamia hampaita päättyvän vuoden aikana. Kovin nauttivat hyvistä päikkäreistä ja ruuasta molemmat ihanat vanhukset. Toivottavasti pysyvät seuranamme vielä monia vuosia.

Ihania kuvaterveisiä olemme vuoden mittaan saaneet kasvateistamme ja tässä niistä pieni kokoelma.

Penni ‘isolta kirkolta’ saa aloittaa. Pennistä on kehkeytynyt aika oiva laivakoira.

Sitten Pennin veli Bono – ja isänsä Diesel toisessa kuvassa:

Seuraavaksi pojat Boba (SC’s Coyote King), Noel (SC’s Coral Sky), Watson (SC’s Stuart Little) ja Ville (SC’s Cookie Dough).

Boba nauttii palloleikeistä ja Noel on kunnostautunut pienpetopyynnissä!

Maskun pojista kävin myös luvatta lainaamassa muutaman kuvan, kun kerran oli niin kauniita otoksia tarjolla.
Totti (SC’s S-Type) ja pikkuveljensä Teppo (SC’s Chip´N´Dale).

Mikäli – tai siis kun – joku kasvateistamme jäi mainitsematta, laittakaa ihmeessä kuvia ja juttuja tulemaan. Mielellämme kuulemme niiden edesottamuksista etenkin näinä aikoina, kun emme pääse niitä livenä tapaamaan.

Jälleen kerran, valtavan isot kiitokset kaikille kasvattejamme rakastaville kodeille. Olkoon alkava vuosi kaikin tavoin houkuttelevampi ja valoisampi!

The bad news is time flies.
The good news is you’re the pilot.

Elina ja Marko