Seuraavaksi pentuja suunnitellaan meillä vuonna 2023!

Sinulleko parson?

Dear past and future puppy owners, take some time and read this.

Onko parsonrussellinterrieri sinulle oikea rotu – tai – oletko sinä terrieri-ihminen?

Parsonia rotuna pohtiessa törmää usein lauseeseen: big dogs in a small package.

Kuulostavat ehkä hektisiltä koirilta, jotka eivät osaa rauhoittua? Siitä ei ole kyse. Parsonit kykenevät olemaan mitä rauhallisimpia koiria, mikäli niille tarjotaan riittävästi tekemistä ja harrastamista – kun niiden kanssa touhutaan ja ne pidetään ‘menossa mukana’. Touhua ei suinkaan tarvitse tarjota tauotta, vaan parsonille tulee opettaa myös rauhoittumisen jalo taito. Silti parson tarvitsee rasitusta – niin fyysistä kuin henkistä – eikä yhtään sen vähempää kuin isokaan koira, vaikka onkin kooltaan pienempi.

parsonrussellinterrieri

Parsonrussellinterrierit ovat ensisijaisesti metsästyskoiria, mutta niiden kanssa voi touhuta paljon muutakin. Parson viettää metsästämättäkin hyvin onnellista elämää – lenkkiseuralaisena, agilityssa, jäljestyksessä, tottelevaisuuskuvioissa tai vaikka koiratanssissa energiaansa purkaen.

Parsonrussellinterrierit ovat koiramaailman ‘tiivisteitä’. Ne ovat hyvin mielellään mukana kaikessa, mitä kotiväki touhuaa – pyöräilemässä, ratsastamassa, matkoilla, vaeltamassa. Parson ei ole oikea valinta pehmolelun korvikkeeksi kotisohvalle, sillä parson omaa usein hyvin voimakkaan oman tahdon. Parsonrussellinterrierin pentu vaatii aina johdonmukaisen kasvatuksen ja aktiivisen kodin kasvaakseen kunnon koirakansalaiseksi.

Mikäli päädyt rotuvalinnassa parsoniin, saat todellakin tuon ison koiran pienessä paketissa – varustettuna vieläkin suuremmalla sydämellä. Ajoittain vaativan, älykkään, toimintavalmiin seuralaisen, joka toivottavasti tuo iloa ja rakkautta omistajalleen monen monen vuoden ajan.

Me kasvattajina pyrimme luomaan tälle onnelliselle yhteiselolle vakaan terveydellisen perustan pohjaamalla jalostusvalintamme aina ensisijaisesti terveydellisiin seikkoihin. Terveyden lisäksi jalostukseen käyttämiemme koirien tasapainoinen rodunomainen olemus ja järkkymätön hermorakenne ovat meille tärkeitä seikkoja.

Parsonrussellinterrierin pentu meiltä?

Kasvattajina meille on tärkeää, että pentumme saavat arvoisensa pysyvät aktiiviset kodit. Olemme kasvattiemme omistajien käytettävissä kaikkina vuorokauden ajankohtina – läpi vuoden ja vuosien. Pyrimme opastamaan ja neuvomaan kasvattejamme sopivien harrasteiden – samoin kuin rotujärjestön suosittelemien vuosittaisten terveystarkastustenkin – pariin.

parsonrussellinterrieri

Puhelimitse emme myy pentua, vaan haluamme tavata tulevan pennunomistajan useampaan kertaan ennen pennun luovutusta. Haluamme myös neuvoa ja opastaa tulevaa terrieri-isäntää – tai -emäntää tämän aktiivisen ja vilkkaan rodun saloihin ja ihanuuksiin. Valitsemme yhdessä pennun ostajan kanssa heidän käyttötarkoitukseensa parhaiten soveltuvan pennun.

Ennen pennun kotiutumista annamme jokaiselle pennunostajalle myös kirjallisen tietopaketin, joka sisältää ohjeita mm. koiran ruokinnasta, harrastuksista, ensiavusta, rokotuksista ja madotuksista.

Luovutamme pennut rekisteröityinä, eläinlääkärin tarkastamina, sirutettuina ja useampaan kertaan madotettuina. Pennun mukaan annamme pentutuotepaketin, jonka avulla jokaisessa kodissa päästään hyvin yhteiselämän alkuun.

Pennun luovutus tapahtuu aikaisintaan, kun pentu on 7-8 viikkoa vanha. Luovutuksen yhteydessä allekirjoitetaan Suomen Kennelliiton sopimus koiran kaupasta. Lisäksi pennun omistaja saa loppuvuoden Parsonrussellinterrierit ry:n jäsenyyden ja sen mukana Parson-lehdet, ellei ole jo valmiiksi PRT ry:n jäsen.

Olemme kiinnostuneet pentujemme hyvinvoinnista ja kehityksestä. Pennunostaja on aina tervetullut kyläilemään meillä!

Parsonrussellinterrierin pentu

Lisätietoa parsonrussellinterrieristä saat täältä.